Taiwan leert van Nederlandse Kennisexplotatie Infrastructuur

Een delegatie van 20 overheidsofficials uit Taiwan is op bezoek in Nederland om te leren van het beleid en de praktijk van het stimuleren van economische ontwikkeling. Onderdeel van het programma was, naast een bezoek aan universiteit en High Tech Campus in Eindhoven, uitwisseling van ervaring met verschillende experts. Eén daarvan was DIA – Dutch Incubation Association, waarvoor Pim de Bokx aan de delegatie uit Taiwan kwam uitleggen hoe je beleid en praktijk kan opbouwen om aantrekkelijk te worden voor buitenlands ondernemend talent.

In een sessie van 1,5 uur is intensief met 6 mensen uit de delegatie gesproken over de ontwikkeling van incubatie in Nederland, softlanding programmas en seed acceleration, met als voorbeelden ESA BIC Noordwijk, YES!Delft, Rockstart en Startupbootcamp. Door de samenwerking van DIA met TGN waarmee het al voor het derde jaar de Taiwan Business Day (23 juni a.s. in Rotterdam) organiseert, kon ook op voorbeelden in Taiwan gewezen worden als Turbo Accelerator, AppWorks en DutchDesignPost Tainan (softlanding speciaal voor Nederlandse ontwerpende ondernemers) als voorbeelden van start-up programma’s met een internationale doelstelling.

Het is opvallend dat er deze en komende week 3 delegaties uit Taiwan in Nederland zijn en één Nederlandse delegatie in Taiwan, een teken dat door steeds meer mensen deze relatie als wederzijds kansrijk wordt gezien.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.