Chinese leveranciers veroveren Europa via Den Haag

In Den Haag opent in september dit jaar het European Auto Parts & Accessories Trade & Exhibition Centre zijn deuren. Een Europees handelscentrum waar Chinese producenten en leveranciers van auto-onderdelen hun potentiële zakenpartners kunnen ontmoeten. Dat bevestigt de Chinese initiatiefnemer Guangzhou Jiahe Shengde Auto Parts Market Management aan Automotive.

In het complex worden 280 aparte bedrijfsunits, opslag- en logistieke ruimtes en een expositie- en beursruimte van 14 duizend vierkante meter ondergebracht. Het centrum zal volgens de projectplannen, die Automotive inzag, plaats bieden aan zo’n 500 onderdelenfabrikanten en -distributeurs uit China en Europa. Naast een vaste tentoonstelling van producten, zullen er ook evenementen worden gehouden.

Poort naar Europa
Het centrum komt in een bestaand pand aan De Werf in Den Haag te zitten, dat op dit moment een renovatie ondergaat. Welke fabrikanten ruimte gaan huren in het centrum is nog niet bekend. Vanwege de gunstige ligging ten opzichte van de Rotterdamse havens, wordt het centrum gepromoot als de poort naar Europa voor de Chinese auto-industrie.

Overheidssteun
Initiatiefnemer van het European Autoparts Centre is het Chinese Guangzhou Jiahe Shengde Auto Parts Market Management. Dit bedrijf ontwikkelde al eerder soortgelijke centra in China en Dubai.

Naast Jiahe Shengde zijn er vier Chinese brancheorganisaties voor producenten en leveranciers van auto-onderdelen bij het Nederlandse centrum betrokken. Het project wordt ook ondersteund door de gemeente Den Haag en het Westholland Foreign Investment Agency.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.