De DRN-STN: Hollandse verrassing op de Computex

De DRN-STN: Hollandse verrassing op de Computex

Door Willem de Moor, vrijdag 7 juni 2013 13:05, views: 82.537 • Feedback

Source: http://tweakers.net/reviews/3074/de-drn-stn-hollandse-verrassing-op-de-computex.html

Developed in Holland

We dachten tijdens de Computex met de deelname van een Nederlandse blondine aan een casemod-competitie de grootste verrassing van de beurs meegemaakt te hebben. Dat bleek echter niet de enige vaderlands getinte verrassing op de Computex; de DRN-STN van AIO Europe, een bedrijf uit Rotterdam, hadden we ook niet direct verwacht.

De DRN-STN, de naam is een verkorte aanduiding voor Drone Station, is een all-in-one-systeem dat speciaal werd ontwikkeld voor gamers die hun pc willen meenemen naar lan-party’s. Niets bijzonders op zichzelf, maar de DRN-STN heeft een flink beeldscherm dat in de behuizing is ingebouwd en is zo ontworpen dat hij eenvoudig vervoerd kan worden. Het design Payday Loan van de all-in-one lijkt op de controlesystemen waarmee het Amerikaanse leger zijn onbemande drones bestuurt en daaraan dankt de ‘behuizing’ dan ook zijn naam.

Fabrikant AIO Europe is vier jaar geleden opgericht, toen de Europese tak van kastenbouwer ENlight zijn deuren sloot. Hoewel de fabricage van AIO’s kasten in Azië gebeurt, bevindt het ontwerpteam, bestaande uit zowel Nederlanders als Taiwanezen, zich in Nederland. In de rechteronderhoek van het gamestation prijkt dan ook trots het logo ‘Developed in Holland’ en als dat niet genoeg reden is voor een korte hands-on, dan is het unieke ontwerp van de DRN-STN dat wel.

Volgende pagina (De cockpit nader bekeken – 2 / 4)

Social sharing uitschakelen

inShare0

Inhoudsopgave

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.