Terug naar Taiwan: Utrechtse ondernemers in de spotlight

Vorig jaar blogde Jaap Breugem van de Economic Board Utrecht vanuit Taiwan over de economische missie van de regio. Een jaar later is hij met een groep van 7 bedrijven terug in Taiwan en deelt hij met ons zijn ervaringen.

We zijn weer terug in Taiwan. Nee, geen duizenden fans op het vliegveld om ons te verwelkomen. We zijn niet het Nederlandse waterpoloteam waar Taiwan afgelopen augustus massaal verliefd op werd. Maar net als de oranjemannen in zwembroek is onze delegatie ook op een missie. Wij zijn hier om innovatieve ondernemers uit de regio Utrecht zo snel en zo goed mogelijk in contact te brengen met partners en opdrachtgevers.

De delegatie van dit jaar bestaat hoofdzakelijk uit bedrijven uit de mobiliteitssector. De ervaring leert dat deze bedrijven hun diensten en producten met name aan overheden leveren. Juist daarom is de rol van burgemeester van Zanen, onze delegatieleider, zo belangrijk. Hij opent overheidsdeuren die voor de ondernemers gesloten blijven. In mijn blog deze week laat ik jullie zien hoe dit in zijn werk gaat.

Dat economische missies nuttig zijn werd bewezen door de opdracht die de Utrechtse bedrijven Nelen & Schuurmans en OKRA na de missie van vorig jaar kregen en waarover DUIC een artikel schreef.

Vertegenwoordigers van deze bedrijven zijn er dit jaar dan ook weer bij om met de uitvoering van de opdracht te beginnen en om met potentiele nieuwe klanten te praten. Zo zitten we aanstaande vrijdag met de top van de hoofdstad Taipei aan tafel. Erg benieuwd hoe dat zal gaan.

Maar first things first. Op maandag, dinsdag en woensdag nemen we deel aan het Ecomobility World Festival dat in zuidelijke miljoenenstad Kaohsiung plaatsvindt. Meer dan 1000 experts, inkopers en beslissers, uit 45 steden wereldwijd.

Onze ondernemers zullen te vinden zijn in het Holland Paviljoen maar ook als sprekers tijdens inspiratiesessies. Zo kijk ik uit naar de presentatie van Baerte de Brey (Elaad) over hoe een elektrische auto onderdeel wordt van het energiesysteem. De gemeente Utrecht is een van de eerste plekken ter wereld waar dit gebeurt. De nieuwe technieken en protocollen die bij ons worden ontwikkeld hebben Aziatische interesse gewekt.

Volg de ervaringen van deze Utrechtse missie in Taiwan via DUIC.nl