TNO en ITRI (Taiwan) samen voor nieuwe generatie 3D printing

Op 10 april heeft TNO het Penrose Shared Research Programma gelanceerd. Het programma is gewijd aan de ontwikkeling van de volgende generatie Additive Manufacturing (3D printen) voor hoogtechnologische, zeer nauwkeurige en complexe onderdelen en producten. TNO is trots ITRI, de Taiwanese non-profit R&D organisatie “Industrial Technology Research Institute” te verwelkomen als mede-initiatiefnemer van het programma. Het Penrose-programma biedt partners toegang tot een uniek innovatief ecosysteem met geavanceerde middelen om samenwerking en snelle integratie van industriële Additive Manufacturing te bevorderen. De Taiwanese organisatie ITRI houdt zich bezig met toegepast onderzoek en technische diensten.

Voor dit onderzoeksprogramma werken de partners tevens samen met de Nederlandse Industrie zoals met DSM, Océ en opkomende spelers als Additive Industries en ATD Machinery.

De missie van TNO is om mensen en kennis te verbinden om innovaties te creëren en het concurrentievermogen te ondersteunen. Net als bij onze missie, verbindt het Penrose-programma experts over de hele waardeketen van Additive Manufacturing om co-creatie te bevorderen in zijn puurste vorm “, aldus Arnold Stokking, Directeur bij TNO. “Daarnaast zijn we verheugd om ITRI te verwelkomen als de gezamenlijke grondlegger van Penrose. Wij zijn van mening dat de samenwerking met ITRI een sterkere basis voor de Penrose-programma biedt en de relatie tussen onze instellingen versterkt”.

Dr Shuo-Hung Chang, ITRI’s vice-president en algemeen directeur verklaarde: “We zijn trots op onze rol als de gezamenlijke grondlegger in de Penrose-programma. Niet alleen in kennis en ervaring vullen ITRI en TNO elkaar aan, ook is het Penrose-programma een belangrijke uitbreiding in de samenwerking tussen industriële partners in Europa en Taiwan”

Lees meer op de website van TNO: http://www.tno.nl/content.cfm?context=overtno&content=persbericht&laag1=37&item_id=201304110012

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.