Taiwan Media Tour: Acer zet serieus in op gaming

Op uitnodiging van TAITRA, de organisatie die Taiwan promoot in het buitenland, maakt Computer!Totaal een Media Tour door Taiwan langs diverse IT-fabrikanten. Ons eerste bezoek was bij Acer dat liet zien waar de Predator-gamingproducten ontworpen worden.

acertaiwanintro.jpg

In het Acer Demo Center vlakbij het hoofdkantoor van Acer in Taipei liet Acer zien waar het het bedrijf mee bezig is. Een ding was direct duidelijk: Acer zet serieus in op gaming. Zo staan de gamingproducten prominent opgesteld in het democenter. Lees ook: De beste grafische kaart voor iedere gamer.

1: Acer Taiwan
Zodra je het Acer Demo Center binnenstapt is de focus op gaming duidelijk.

De aandacht voor gaming blijft niet beperkt tot de producten die de consument kan kopen, ook binnen de organisatie is de focus sinds enig tijd veel sterker. We kregen daarin een klein kijkje de keuken middels het Acer Design Lab. Deze ontwerpafdeling houdt zich onder andere bezig met het ontwerp van Acers Predator-gamingproducten. Acer werkt daarin samen met gamers via focusgroepen. Op basis van de input van gamers gaan de ontwerpers in het Design Lab aan de slag om mock-ups en prototypes van toekomstige producten te maken. Ook tijdens dit ontwerpproces blijven gamers input geven.

6: Acer Taiwan

Mock-ups en prototypes

Het Design Lab zelf is een gezellige chaos vol met machines en materialen voor het maken van de mock-ups. Er staan bijvoorbeeld cnc-machines die ontwerpen vervaardigen uit bijvoorbeeld metaal.

Auteur: Jeroen Boer

 

LEES VERDER op Computer!Totaal