Taiwan omarmt Utrecht na economische missie

taichung-utrecht-delegation-mou-mayors-20161027

De economische missie van wethouder Jeroen Kreijkamp naar Taiwan werpt zijn vruchten af. Zo komen er volgend jaar drie Taiwanese startups naar Utrecht.

Ook hebben de tien bedrijven die samen met de wethouder op zakenreis waren, verdere afspraken gemaakt met Taiwanese bedrijven of overheden. De Taiwanese miljoenenstad Paichung stuurt in 2017 een grote delegatie onder leiding van de burgemeester naar de Domstad toe. 

GEMEENSCHAPPELIJK
“Wat we merken in de relatie met een land als Taiwan is, dat we veel onderwerpen met elkaar delen. Op het gebied van gezondheidszorg, urban planning maar vooral ook mobiliteit in steden. Dat speelt hier en bij ons en dat zijn veel kansen die we kunnen nemen”, aldus de Utrechtse wethouder.

Donderdag is de laatste dag van de trip, die georganiseerd was om de internationalisering van Utrechtse bedrijven te stimuleren. De wethouder kijkt met een goed gevoel terug op de reis.

SAMENWERKEN
Kreijkamp: “Grote en kleine startende bedrijven in Taiwan hebben heel veel interesse in Utrecht. Ze willen graag een samenwerking opzoeken. En dat is iets wat ik ook probeer te faciliteren vanuit mijn verantwoordelijkheid.”

Om het ijs te breken had de Utrechtse delegatie Nijntjes meegenomen. Het Utrechtse konijn is erg in trek bij de Taiwanezen; iedereen probeert er eentje te bemachtigen.

Source: http://m.rtvu.nl/nieuws/1540336/

Comments are closed.

Contact Details

Taipei Office
Taipei CoSpace, 2F, No. 12, Zhouzi Street, Neihu District, Taipei City, Taiwan 114
Tiger Accelerator
Contact: Edda Chang & Vivian Wang
Email: service@taiwanglobalization.net
Telephone: +886 968-022-668 & +886 975-657-586

Netherlands Office
Jaarbeurs Innovation Mile (JIM)
Jaarbeursplein 6, 3521 AL Utrecht, The Netherlands
Contact : Valerie Hsu
Telephone: +31610894908 Email: TGN@taiwanglobalization.net

Disclaimer

Copyright applies only for page content not for posts
serviced by Bokxing IT
secure & sustainable hosting by 1A First Alternative
powered by Pioneerz