Wat kan Utrecht betekenen voor Taiwan? Van Zanen neemt het vliegtuig

Door de nieuwsredactie · geplaatst: woensdag 20 september 2017, 11:47 uur

UTRECHT – Jan van Zanen gaat begin volgende maand naar Taiwan voor een congres over mobiliteit en gezond stedelijk leven.

De burgemeester van Utrecht houdt er een toespraak over het beleid van Utrecht. Hij is uitgenodigd door burgemeester Chen Chu van Kaohsiung. Volgens Van Zanen probeert Taiwan de steden gezonder te maken en zijn er veel Utrechtse bedrijven die hier oplossingen voor kunnen bieden.

“De Utrechtse regio staat voor gezond leven”, aldus de burgemeester. “Op korte afstand van Taiwan liggen vele miljoenensteden, die samenwerkingskansen bieden voor Utrecht.”

REISGEZELSCHAP
Meerdere burgemeesters van steden uit Zuidoost-Azië en vertegenwoordigers van bedrijven en overheden zijn ook bij het congres dat van 2 tot en met 5 oktober duurt.

Van Zanen reist niet alleen af naar Taiwan. Ondernemers en experts uit de regio Utrecht op het gebied van mobiliteit, gebiedsontwikkeling en gezondheid gaan ook mee. Het jazzensemble Rembrandt Frerichs Trio verzorgt namens de regio de opening van het Taichiung Jazz Festival met 50.000 bezoekers.

WERKBEZOEK
Van Zanen bezoekt in Taiwan verder de burgemeester van Taichung en het hoofdkantoor van Quanta, een grote Taiwanese computerfabrikant. Quanta heeft sinds dit jaar een vestiging van dochteronderneming Quoca bij de zogenoemde Jaarbeurs Innovation Mile (JIM). Er zal gesproken worden over startups en nieuwe initiatieven op het gebied van smart cities.

HANDEL
Taiwan is centraal gelegen in Zuidoost-Azië. Nederland exporteerde vorig jaar meer naar Taiwan dan naar Japan. Vorig jaar bedroeg het handelsvolume circa 6,5 miljard euro.

Utrecht en Taiwan werken al langer samen. In oktober was wethouder Jeroen Kreijkamp er op handelsmissie.

Source: https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1663503/wat-kan-utrecht-betekenen-voor-taiwan-van-zanen-neemt-het-vliegtuig.html

Comments are closed.

Contact Details

TGN Taipei Office
Taipei CoSpace, 2F, No. 12, Zhouzi Street, Neihu District, Taipei City 114, Taiwan
Telephone: +886 (0)2 8751-5503#10 (Taipei Co-space代表號)

TGN Linkou Office
A6 Suite 809-B , No. 502 , Sec. 2 Renai Rd. , Linkou Dist.,  New Taipei City 244 , Taiwan
Telephone: +886(0) 978 948 185

TGN Netherlands Office
Jaarbeurs Innovation Mile (JIM)
Jaarbeursplein 6, 3521 AL Utrecht, The Netherlands
Contact : Valerie Hsu
Telephone: +31610894908 Email: TGN@taiwanglobalization.net

Social Media

Disclaimer

Copyright applies only for page content not for posts

serviced by Bokxing IT
secure & sustainable hosting by 1A First Alternative
powered by Pioneerz