Innoveren in Taiwan

Taiwan kent een zeer sterke en dominante hightechsector. Daarnaast geeft de overheid actieve steun aan de verdere ontwikkeling van de sector life science en health.

Van maakindustrie naar leider in technologie

Taiwan wil van een maakindustrie overgaan naar een industrie gedreven door leiderschap in technologie en toegevoegde waarde. Dit biedt veel kansen voor internationale samenwerking op het gebied van wetenschap en technologie en R&D.

Nederland en Taiwan

In 2011 sloten Nederland en Taiwan een samenwerkingsovereenkomst op het gebied van wetenschap en technologie. Door deze overeenkomst staat Nederland in het zoeklicht voor actieve R&D-samenwerking bij zowel de industrie als onderzoekinstellingen. De Taiwanese overheid stimuleert deze samenwerking actief door het financieren van projecten en programma’s.

Europese Unie en Taiwan

Taiwan mag deelnemen in Europese kaderprogramma’s. De Europese Unie en Commissie stimuleren samenwerking met Taiwan via het 7e Kaderprogramma en het komende Horizon 2020-programma. Daarnaast biedt de European Research Council de mogelijkheid om direct excellent Taiwanees onderzoek en onderzoekers te financieren.

Meer informatie

Innovatie Attaché Taiwan

bron: RVO.nl

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.