Langer zelfstandig thuiswonen door Utrechts-Taiwanese samenwerking

Utrechts-Taiwanese samenwerking getekend

Eerste resultaat samenwerking met Taiwan voor ‘a better time at home’

Utrecht, 30 mei 2016 –  In oktober tekenden de gemeente Utrecht en het Southern Taiwan Regional Business Innovation Center en het Taiwan Globalization Network een intentieverklaring voor intensivering van de samenwerking en de ontwikkeling van een “Soft Landing Bridge”, waarmee Taiwanese bedrijven gemakkelijker via Utrecht de Nederlandse en Europese markt kunnen bereiken. Het eerste resultaat hiervan is nu zichtbaar: het Taiwanese bedrijf SquareX gaat de samenwerking aan met partijen uit de regio Utrecht om langer comfortabel en zelfstandig thuiswonen mogelijk te maken. Afgelopen vrijdag tekenden beide partijen hiervoor een overeenkomst tijdens de Campus Party in de Jaarbeurs in Utrecht.

In de nieuwe samenwerking ontwikkelen de deelnemende partijen in een pilot geïntegreerde technologie en dienstverlening om mensen met zorgbehoeften langer zelfstandig thuis te laten wonen. Bestaande en nieuwe innovaties kunnen in deze nieuwe aanpak worden gecombineerd op basis van standaarden uit het Vital at Home programma. Diensten als boodschappen doen, ondersteuning in de huishouding en vervoer kunnen gemakkelijk worden opgevraagd. Ook video-verbindingen met familie en kennissen, vrienden of professionals kunnen eenvoudig  tot stand worden gebracht. Ook beveiligingstechnologie kan in  dezelfde aanpak worden toegepast.

A better time at Home

De gemeente Utrecht, SquareX, VitaValley, Hogeschool Utrecht en Economic Board Utrecht hebben op 27 mei hun handtekening gezet onder een Memorandum of Understanding om deze samenwerking vorm te geven. Op basis van de ervaringen uit de pilot worden bewezen concepten  uitgerold op nationaal en internationaal niveau.

Evelyn Cheng (Strategy Director SquareX) zette namens SquareX CEO, Duck Hsieh, haar handtekening onder de samenwerking. “SquareX is excited about starting the cooperation with the Utrecht Vital@home project on June 1. The first solutions will be shown in October 2016 in demonstrations and in Q1 of 2017 we will start the roll-out of the solutions. If the Utrecht pilot is successful, we would like to expand in the Netherlands and other EU-countries”, aldus Cheng.

De nieuwe samenwerking met SquareX is een concrete stap voorwaarts in de realisatie van de regionale ambitie van overheden, zorginstellingen en leveranciers van zorg-ICT voor langer, vitaal en veilig zelfstandig thuis wonen.

“If the Utrecht pilot is successful, we would like to expand in the Netherlands and other EU-countries” zei Evelyn Cheng (SquareX)

LEES MEER over SquareX en haar oprichter in dit artikel van Taiwan Today