Kennismissie Japan renewable offshore energy | Agentschap NL

Kennismissie renewable offshore energy naar Japan was succesvol
Gemaakt op woensdag 17 juli 2013 08:33
IA-Tokio heeft in de week van 22 juni in samenwerking met Agentschap NL een kennismissie over renewable offshore energy (ROE) naar Japan georganiseerd.
De delegatie bestond uit 26 Nederlandse ROE-bedrijven en kennisinstellingen op gebied van offshore wind, golf/getijde-energie, OTEC, ecologie/milieu assessment, marine spatial planning en relaties met andere gebruikers van de zee (bijvoorbeeld visserij en scheepvaart), offshore en drijvende constructies, verankeringtechnieken en kabels, maritiem transport en equipment voor bouw en onderhoud van ROE-projecten.

Doelstelling

Doelstelling van de kennismissie was te leren over acties en ambities in Japan, inzicht vergaren over de positie van Nederland richting Japan en serieuze gesprekken aangaan die leiden tot samenwerking met Japanse stakeholders voor projecten in Japan, Nederland en andere landen.

Bedrijfsbezoeken en seminars

IA-Tokio heeft in nauw overleg met de delegatieleden een weekprogramma georganiseerd met ondermeer bedrijfsbezoeken (Mitsubishi Heavy, Toshiba, Hitachi, Tepco), een beleidsseminar (nationale overheid casino online bonus), een seminar/technologie matchmaking event, een workshop met Japan Work Vessel Association en een veldbezoek aan Kyushu University.

Inzichten voor samenwerking

De delegatie is in een week in aanraking gekomen met in totaal 240 Japanse ‘decision makers’, beleidsmakers en inhoudelijk specialisten. Het heeft de delegatieleden vanuit meerdere invalshoeken noodzakelijke inzichten opgeleverd om tot inhoudelijke samenwerking te komen met Japan. Een aantal delegatieleden heeft tijdens de week al serieuze leads en concrete afspraken gemaakt voor samenwerking.

Toppositie Nederland

In Japan is nog maar beperkt bekend dat Nederland een toppositie heeft in ontwikkeling en bouw van speciale schepen en maritieme apparatuur voor offshore projecten, en dat de meeste internationale offshore windenergieprojecten gebruik maken van specifieke, Nederlandse kennis voor bijvoorbeeld ontwerp, testen, metingen, efficiency en onderhoud.

Rob Stroeks ( mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ), 16-7-2013
Bijlage(n):
Kennismissie Japan renewable offshore energy
| 2013 | Bron(nen) © Rijksoverheid |

Source: http://www.beunited.nl/nieuws/4350-kennismissie-renewable-offshore-energy-naar-japan-was-succesvol

Oher links:
http://www.agentschapnl.nl/content/kennismissie-japan-renewable-offshore-energy?reference=543909

Leave A Comment

Contact Details

TGN Taipei Office
Taipei CoSpace, 2F, No. 12, Zhouzi Street, Neihu District, Taipei City 114, Taiwan
Telephone: +886 (0)2 8751-5503#10 (Taipei Co-space代表號)

TGN Linkou Office
A6 Suite 809-B , No. 502 , Sec. 2 Renai Rd. , Linkou Dist.,  New Taipei City 244 , Taiwan
Telephone: +886(0) 978 948 185

TGN Netherlands Office
Jaarbeurs Innovation Mile (JIM)
Jaarbeursplein 6, 3521 AL Utrecht, The Netherlands
Contact : Valerie Hsu
Telephone: +31610894908 Email: TGN@taiwanglobalization.net

Social Media

Disclaimer

Copyright applies only for page content not for posts

serviced by Bokxing IT
secure & sustainable hosting by 1A First Alternative
powered by Pioneerz